ΚΑΙΡΟΣ

Η κακοκαιρία «Αθηνά» χτύπησε την Εύβοια με πλημμύρες - Πού έχει «κοπεί» στη μέση ο δρόμος (pics)

Η κακοκαιρία «Αθηνά» χτύπησε την Εύβοια με πλημμύρες - Πού έχει «κοπεί» στη μέση ο δρόμος (pics)

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Άνοιξαν οι ουρανοί το μεσημέρι του Σαββάτου στην Εύβοια, η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές του Αυγούστου.

Η «Αθηνά» έφτασε στην Εύβοια, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα στα Βόρεια του Νομού, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, έχουν ξεκινήσει από χθες.

Η νέα κακοκαιρία που πλήττει όλη την χώρα τις τελευταίες ημέρες, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Εύβοια για ακόμη μια φορά. Συγκεκριμένα, στην Δημοτική Ενότητα Νηλέως και στην κοινότητα Στροφυλιάς, εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ποτάμια και δρόμοι, ενώ όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες υπήρχαν και κατολισθήσεις σε Αχλαδι, Κοτσικιά.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν και στην κοινότητα Στροφυλιάς, στα σημεία βρίσκονται μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλαδάς.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας δήλωσε στο evima.gr, «Πλημμύρισαν καλλιέργειες από την καταρρακτώδη βροχή. Έχει κοπεί ο δρόμος από Κοτσικιά προς την παραλία ενώ φερτά υλικά έχουν γεμίσει όλες οι περιοχές που χτύπησε η κακοκαιρία».

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, άστατος καιρός θα επικρατήσει και σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 με βροχές και σποραδικές καταιγίδες να εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις της ημέρας εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Θεσσαλία και στην Εύβοια.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη υετού (βροχές/καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 10/10, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τις καταιγίδες της Κυριακής συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:

Αρκετά βροχερός θα είναι ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή στις βορειότερες κυρίως περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ο οποίος εφιστά την προσοχή στις περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό κόλπο όπου αναμένεται να πέσει αρκετό νερό.

Σύμφωνα με τον ίδιο το σύστημα που φέρνει τις βροχές θα παραμείνει στη χώρα μας μέχρι την Τρίτη, οπότε θα αρχίσει να κινείται προς ανατολικά βορειοανατολικά. Ωστόσο, από την Τετάρτη τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν και πάλι νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με αρκετές βροχές, καταιγίδες και ανέμους.

Τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, στη δυτική Ελλάδα, από την Ήπειρο και την Κέρκυρα μέχρι και την Καλαμάτα, την Πάτρα και τα Επτάνησα, θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες ή τοπικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη νότια ηπειρωτική χώρα, στη νοτιοανατολική Στερεά, στη νότια και την κεντρική Εύβοια και σε ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου, τα φαινόμενα θα είναι πολύ πιο τοπικά.

Στην υπόλοιπη κεντρική και βόρεια χώρα, εξαιρουμένης της νότιας και της ανατολικής πλευράς της Θράκης (όπου το πολύ-πολύ να ψιχαλίσει τοπικά), ο καιρός θα είναι βροχερός έως πολύ βροχερός. Στις περισσότερες περιοχές, κυρίως: στη δυτική Μακεδονία, στα πιο δυτικά και νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, έως και στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά τμήματά της), στην περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου (στο βορειοδυτικό Αιγαίο και γύρω από τον Θερμαϊκό Κόλπο, δηλαδή περιοχές όμορες, όπως τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, η ανατολική Θεσσαλία και οι περιοχές της νότια-νοτιοδυτική Χαλκιδικής), θα έχουν κατά διαστήματα πιο έντονες βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με δυνατό βορειοανατολικό άνεμο.

Στις Κυκλάδες θα σημειωθούν μπόρες, ενώ ο καιρός θα είναι άστατος στη Λέσβο και τη Χίο. Τοπικές, μικρής διάρκειας μπόρες θα σημειωθούν στις πιο δυτικές περιοχές της Κρήτης, κυρίως στον νομό Χανίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Αθηνών - Λαμίας: Πώς έγινε το φρικτό τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Σάκη

Σεισμός στην Κρήτη: Είδαν τους... λογαριασμούς και δεν το πίστευαν!

Η Σπυριδούλα του MasterChef «έσπασε» τη σιωπή της για το ροζ βίντεο