ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία (vid)

Ο καιρός σήμερα Σάββατο (16/10)
Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Σάββατο
Open

Καιρός: Με κακοκαιρία ξεκινάει το Σάββατο (16/10) στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας - Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη

Βελτίωση θα παρουσιάσει σήμερα Σάββατο ο καιρός σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο δημιουργεί ιδιαίτερα άστατο καιρό στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, βρίσκεται μέσα στο Ιόνιο και στέλνει διαδοχικά κύματα βροχών και καταιγίδων που απασχολούν τη χώρα μας από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

Ειδικότερα, σήμερα Σάββατο η μέρα ξεκινά με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες μέσα στο Ιόνιο και τα περισσότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, όπως επίσης και στο ανατολικό - βορειοανατολικό Αιγαίο. Σιγά - σιγά όμως και από τα δυτικά προς τα ανατολικά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην Αττική, θα έχουμε συννεφιές και δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή και καταιγίδες μέχρι και νωρίς το μεσημέρι. Στη συνέχεια όμως ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, αναμένονται βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες ιδιαίτερα στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα. Ωστόσο, από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και το μεσημέρι και το απόγευμα και στα ηπειρωτικά.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Μπάλλος»

Η «αήττητη» Φώφη Γεννηματά μπροστά στην κρισιμότερη μάχη της ζωής της

Έρευνα Newsbomb: Η «ακτινογραφία» της ηλεκτρονικής απάτης στην Ελλάδα – Αποκαλυπτική έκθεση της ΕΛΑΣ