ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ο Μαρουσάκης δείχνει πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία (χάρτες)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ο Μαρουσάκης δείχνει πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία (χάρτες)
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Μέσα από 7 χάρτες ο Κλέαρχος Μαρουσάκης καταγράφει την κακοκαιρία των επόμενων ημερών
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Μέσα από 7 χάρτες ο Κλέαρχος Μαρουσάκης καταγράφει την κακοκαιρία των επόμενων ημερών

Προσοχή για την κακοκαιρία των επόμενων ημερών ζητά με ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μετά την έκδοση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για «διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά» που θα κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει «την επικράτηση ενός Φθινοπωρινού καιρού που θα χαρακτηρίζεται τοπικά από πολλές και έντονες βροχές».

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από σήμερα, Δευτέρα, και το Ιόνιο ενώ την Τρίτη θα επηρεάσει τα δυτικά και νότια παράλια της Πελοποννήσου, την Τετάρτη το δυτικό-βορειοδυτικό Αιγαίο με τις βροχοπτώσεις να υποχωρούν την Πέμπτη και να εμφανίζονται εκ νέου την Παρασκευή.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Η ανάρτηση Μαρουσάκη

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας καθώς αυτά θα κινηθούν από τα δυτικά προς τα ανατολικά μιας και η κατάρρευση του αντικυκλώνα - ατμοσφαιρικού βουνού που εδώ και αρκετές ημέρες κάλυπτε μεγάλες εκτάσεις βόρεια της χώρας μας, ανοίγει την πόρτα και στην ουσία ξεμπλοκάρει την ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο.

Η εξέλιξη που μόλις περιγράψαμε θα έχει σαν αποτέλεσμα την επικράτηση ενός Φθινοπωρινού καιρού που θα χαρακτηρίζεται τοπικά από πολλές και έντονες βροχές.

Τα πρώτα ισχυρά κύματα βροχοπτώσεων τα αναμένουμε σήμερα προς το απόγευμα στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε και στον πρώτο μας χάρτη. Ταυτόχρονα οι νοτιάδες θα κυριαρχούν στις θάλασσές μας με τις ριπές τους να φτάνουν μέσα στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ όπως φαίνεται και στον δεύτερο χάρτη μας ενώ θα λειτουργούν σαν καταβάτες καθώς αυτοί θα κατέρχονται από τις ανατολικές βουνοπλαγιές της οροσειράς της Πίνδου.

Αύριο Τρίτη ισχυρές βροχές - καταιγίδες θα απασχολήσουν τα δυτικά και νότια παράλια της Πελοποννήσου, ενώ βαθμιαία ισχυρές βροχές θα επηρεάσουν τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο (χάρτες 3, 4, 5).

Μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη κύματα ισχυρών βροχοπτώσεων θα απασχολήσουν το δυτικό - βορειοδυτικό Αιγαίο καθώς και τμήματα της ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από αυτό ενώ ταυτόχρονα πολύ θυελλώδεις βοριάδες θα επικρατήσουν στο βόρειο Αιγαίο μεταφέροντας και ψυρότερο αέρα προς την περιοχή μας (χάρτες 6, 7).

Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν πρόσκαιρα με τις βροχοπτώσεις και τους νοτιάδες να επιστρέφουν από Παρασκευή.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Να είστε όλες και όλοι καλά!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά

Νέα μέτρα: Κλειστοί χώροι τριών ταχυτήτων από σήμερα και... 15 ημέρες προθεσμία για το plan B

Σφίγγει ο κλοιός για τον ηθοποιό Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό - Τι υποστηρίζει