ΚΑΙΡΟΣ

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά
Στην Αττική χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα.
INTIME

Χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια στα ορεινά και ισχυροί βοριάδες σε όλη τη χώρα μέχρι την Παρασκευή – Νέο ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας από το Σαββατοκύριακο με χιόνια σε περιοχές με υψόμετρο από 800 μέτρα και άνω – Η πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού στο Newsbomb.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία, η οποία πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, με ισχυρούς ανέμους, βροχοπτώσεις αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Για την πορεία της κακοκαιρίας μίλησε στο Newsbomb.gr o έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. Σύμφωνα με ανέφερε: «οι ισχυροί βοριάδες εντάσεως 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες φέρνοντας χιόνια στις ηπειρωτικές περιοχές, την Εύβοια και την Κρήτη και σποραδικές καταιγίδες.

Στο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ειδικότερα η ανώτερη θερμοκρασία στην Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί στους 10-11 βαθμούς Κελσίου, στην Κεντρική Ελλάδα 12-14 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά στους 15-16 βαθμούς Κελσίου».

Και πρόσθεσε: «Στην Αττική χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα και βοριάδες θα πνέουν στα 6-7 μποφόρ (8 στο Κάβο Ντόρο) ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 11-12 βαθμούς Κελσίου. Το κύμα της κακοκαιρίας θα σημειώσει εξασθένηση την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο όμως θα έχουμε και νέο πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρούς βοριάδες χιόνια και κρύο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο από 800 μέτρα και πάνω».

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Δείτε LIVE εικόνα πού χιονίζει σε όλη την Ελλάδα

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς στις ορεινές κορυφές της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 9 βαθμούς στα βόρεια, τους 13 με 14 στα υπόλοιπα και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 16 βαθμούς, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 16-12-2021
Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα λίγων βροχών. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-12-2021 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-12-2021
Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα λίγων βροχών. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από το Σάββατο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άσχημα παιχνίδια με τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα

Ράδιο Αρβύλα: Η απάντηση του Αντώνη Κανάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Είστε ηθικοί αυτουργοί»