ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός τρελάθηκε: Ηλιοφάνεια το Σαββατοκύριακο και χιόνια από Δευτέρα

Ο καιρός τρελάθηκε: Ηλιοφάνεια το Σαββατοκύριακο και χιόνια από Δευτέρα
Η καλοκαιρία που θα επικρατήσει το επόμενο διήμερο δεν θα διαρκέσει πολύ, καθώς από τη Δευτέρα, έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, και χιόνια ακόμη και στην Αττική.
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας το Σαββατοκύριακο ενώ θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας

Ο καιρός παρουσιάζει βελτίωση, με λίγες νεφώσεις, διαστήματα ηλιοφάνειας και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Meteo.gr. Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Σποραδικές ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στα δυτικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -10 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 11, στη Θεσσαλία από -2 έως 13, στην Ήπειρο από 0 έως 13, στη Στερεά από -1 έως 14, στην Πελοπόννησο από 2 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 2 έως 12, στις Κυκλάδες από 2 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 7 έως 15 και στην Κρήτη από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι σε Θερμαϊκό και Σποράδες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές και από το μεσημέρι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Κακοκαιρία «εξπρές» τη Δευτέρα - Πού θα χιονίσει

Αν και ο καιρός θα βελτιωμένος το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χωρά και λίγες νεφώσεις πυκνότερες στα Δυτικά, με ασθενείς ανέμους και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, ωστόσο, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο Newsbomb.gr, από Δευτέρα αναμένεται νέα κακοκαιρία «εξπρές», με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας.

«Την Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη, περιμένουμε μεταβολή του καιρού με βροχές στα πεδινά, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια, αλλά ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές. Καταιγίδες αναμένονται σε θαλάσσιες περιοχές συνοδευόμενες από θυελλώδεις βοριάδες που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, με ισχυρή πτώση της θερμοκρασίας και παγετό στα Ηπειρωτικά», δήλωσε χαρακτηρίστηκα ο κ. Αρνιακός στο Newsbomb.gr.

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Έρχεται χιονιάς «εξπρές» από τη Δευτέρα - Θα επηρεαστεί και η Αττική

Η κακοκαιρία «εξπρές» θα ξεκινήσει από τα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, με μια ψυχρή εισβολή η οποία προέρχεται από την κεντρική Ευρώπη. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα προς την κεντρική ηπειρωτική χώρα και οι βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Ταυτόχρονα αναμένεται ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο που θα φτάσουν έως και εννέα Μποφόρ, ενώ μεγάλη πτώση θα σημειώσει και η θερμοκρασία. Η κακοκαιρία θα είναι σύντομη και από Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά.

Πού αναμένονται χιόνια

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η ψυχρή εισβολή θα φέρει χιόνια στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, ακόμα και μέσα σε πόλεις, ενώ θα επηρεαστούν η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Στερεά Ελλάδα, η Ανατολική Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η κακοκαιρία εξπρές θα επηρεάσει και την Αττική, κυρίως την Τρίτη όπου θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά και ίσως και πιο πιο χαμηλά στα ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μεγάλη μεταβολή κυρίως την Τρίτη με 8 έως 10 βαθμούς, ενώ από την Πέμπτη το θερμόμετρο θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει.

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για νέα κακοκαιρία με χιόνια ακόμα και στην Αττική

Όπως ανέφερε ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, ήδη από τη Δευτέρα αναμένεται να πυκνώσουν τα σύννεφα στα βόρεια με βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας ενώ την Τρίτη αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου η κακοκαιρία θα κινηθεί από βορρά προς νότο με χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες αλλά και τις αρκετές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. «Θα δούμε αν θα φτάσουν τα χιόνια και στην Αττική γιατί υπάρχουν ενδείξεις και για την Εύβοια» σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου προσθέτοντας ότι οι άνεμοι την Τρίτη θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν με εντάσεις έως και 9 μποφόρ.

Παράλληλα ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για τον καιρό, σήμερα Παρασκευή, καθώς θα πνέουν ισχυροί βοριάδες μέχρι το μεσημέρι «στη νότια νησιωτική χώρα και κυρίως στην Κρήτη όπου δεν αποκλείεται οι ριπές τους αγγίξουν και να ξεπεράσουν τα 9 με 10 μποφόρ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Υποχωρούν και οι τελευταίες βροχές - «Ανοιξιάτικο» το Σαββατοκύριακο