ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Θέλει προσοχή την Τρίτη (8/2) - Σφοδροί βοριάδες έως και 10 μποφόρ

Καιρός - Αρναούτογλου: Θέλει προσοχή την Τρίτη (8/2) - Σφοδροί βοριάδες έως και 10 μποφόρ
Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook
Intime News

Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες την Τρίτη (8/2) επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου

Την προσοχή των πολιτών στους σφοδρούς ανέμους που θα πνέουν την Τρίτη εφιστά με ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου. Όπως τονίζει ίσως αγγίξουν τα 9 και τοπικά και τα 10 μποφόρ σε θάλασσα και ξηρά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Προσοχή, την Τρίτη 8/2 στους κατά τόπους σφοδρούς ριπαίους βοριάδες, στις περισσότερες περιοχές της χώρας – που ίσως αγγίξουν τα 9 και τοπικά και τα 10 μποφόρ σε θάλασσα και ξηρά, όπως σας ανέφερα μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 και από την προηγούμενη εβδομάδα!

  • Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται από κάτω μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος/μηχανής.
  • Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε κάτι ογκώδες, πχ τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!
  • Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!
  • Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους!
  • Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ
  • Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνόητους λόγους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχεται κακοκαιρία «εξπρές» από το απόγευμα και μετά