ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: «Θα αγγίξουμε 30άρια» - Πότε χαλάει ο καιρός

Σάκης Αρναούτογλου: «Θα αγγίξουμε 30άρια» - Πότε χαλάει ο καιρός
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο αναμένεται να αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ιδιαίτερα ζεστός θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως ανέφερε στο δελτίο καιρού το απόγευμα της Τρίτης, ο ζεστός καιρός αναμένεται να χαλάσει, καθώς αναμένονται μπόρες και καταιγίδες. Συγκεκριμένα ο υδράργυρος αρχίζει να ανεβαίνει από την Τετάρτη με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 27 βαθμούς σε αρκετές περιοχές, όπως στην Αττική, κάτι που θα παραμείνει και την Πέμπτη.

Παρόλα αυτά, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε Αττική, Βόλο και Θεσσαλονίκη, όμως ο καιρός θα χαλάσει εκείνες τις ημέρες.

Συγκεκριμένα, αναμένονται μπόρες και καταιγίδες σε όλη την Μακεδονία με την Θράκη και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Ο καιρός την Τετάρτη 10/5

Σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, την Τετάρτη 11 Μαΐου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Επίσης, η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο, καθώς θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 24, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 26, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 13 έως 22 και στη Κρήτη από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός... για τις πρώτες βουτιές - Έρχονται 30άρια το Σαββατοκύριακο (vid)