Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Έρχονται βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας

Newsbomb

Βροχές και καταιγίδες θα έχουμε την Δευτέρα.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Καιρός: Τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι αυξημένες.

Επιμένει η αστάθεια του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς στα ηπειρωτικά τμήματα θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ωστόσο η αστάθεια θα περιοριστεί λίγο τη Δευτέρα και την Τρίτη ενώ θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο στις περισσότερες περιοχές, χωρίς όμως να λείψουν και πάλι οι μεσημεριανές κι απογευματινές μπόρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά ή και οι καταιγίδες στα ορεινά, οι άνεμοι δε θα αλλάξουν σημαντικά, ενώ θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία, φτάνοντας και τους 32 βαθμούς τοπικά.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Πάττυ Σπηλιωτοπούλου, από το μεσημέρι της Τετάρτης όμως και κυρίως την Πέμπτη χαλάει αισθητά ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, σταδιακά θυελλώδεις βοριάδες έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας. Δε θα κρατήσει όμως για πολύ, αφού από την Παρασκευή ο καιρός θα ξανά βελτιωθεί.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 15/5

Αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά συννεφιές με τοπικές μπόρες και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου και της Κ. Στερεάς, μεμονωμένες καταιγίδες. Μεταβλητοί άνεμοι 3-4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ, ενώ θα ανέβει κι άλλο λίγο η θερμοκρασία, έως 30-32 βαθμούς τοπικά.

Αττική

Ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες και πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα δυτικά και βόρεια. Μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι άνεμοι έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Παρόμοιος καιρός, με πιθανές μπόρες στα γύρω ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα, μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί άνεμοι έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι καλός καιρός, με ήλιο και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας λίγες συννεφιές με τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά, βοριάδες 3-4 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη αλλαγή.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Συννεφιασμένη Κυριακή με ζέστη, βροχές και καταιγίδες - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved