ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται κρύο και χιόνια
Ο Σάκης Αρναούτογλου.
Glomex

Ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει ότι το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει, καθώς, όπως σημειώνει, «στα λευκά θα ντυθούν για πρώτη φορά φέτος τα περισσότερα χιονοδρομικά της χώρας.

Στα λευκά ετοιμάζεται να ντυθεί η χώρα το Σάββατο, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη Σάκη Αρναούτογλου. Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει, καθώς όπως σημειώνει, «στα λευκά θα ντυθούν για πρώτη φορά φέτος τα περισσότερα χιονοδρομικά της χώρας το ερχόμενο Σάββατο και όχι μόνο καθώς στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να πασπαλίσει για λίγες ώρες δυνατά και πάνω περίπου από τα 1200 μέτρα!».

«Όσον αφορά στη θερμοκρασία εκτός από το ερχόμενο Σάββατο, ευχάριστα (για τα κόστη θέρμανσης) είναι σε γενικές γραμμές τα νέα από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την περιοχή μας από κει και μετά…», συμπληρώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Στην ανάρτησή του στο Facebook γράφει: «Φίλες και φίλοι καλημέρα!

Στα λευκά θα ντυθούν για πρώτη φορά φέτος τα περισσότερα χιονοδρομικά της χώρας το ερχόμενο Σάββατο και όχι μόνο καθώς στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να πασπαλίσει για λίγες ώρες δυνατά και πάνω περίπου από τα 1200 μέτρα!!

Οσον αφορά στη θερμοκρασία εκτός από το ερχόμενο Σάββατο, ευχάριστα (για τα κόστη θέρμανσης) είναι σε γενικές γραμμές τα νέα από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την περιoχή μας από κει και μετά…».

Η πρόγνωση την Παρασκευή

Αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Από το απόγευμα στη Μακεδονία και από το βράδυ στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 21 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-11-2022
Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), στο Ιόνιο και τις Σποράδες, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-11-2022
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Ιόνιο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-11-2022 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15-11-2022
Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις

Καιρός: Με βοριάδες, συννεφιά και 23 βαθμούς η Πέμπτη (pics)

Καιρός Πέμπτη (10/11): Η χώρα χωρίζεται στη μέση - Από 0 μέχρι 20°C

Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Ο καιρός τις ημέρες των αγώνων