ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Βροχές αύριο στην Αττική - Πού χρειάζεται προσοχή

Σάκης Αρναούτογλου: Βροχές αύριο στην Αττική - Πού χρειάζεται προσοχή
Glomex

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Άστατος καιρός θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αύριο Τετάρτη 7/12 σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Η μέρα θα ξεκινήσει με αυξημένη συννεφιά, ενώ σε κάποιες περιοχές θα φέρει και έντονα φαινόμενα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου σύστησε προσοχή και για τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη καθώς στα δυτικά, νοτιοδυτικά της χώρας αναμένονται κάποιες βροχές και καταιγίδες που πιθανά να είναι ισχυρές.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στα Επτάνησα και την βορειοδυτική Πελοπόννησο και τα παράκτια τμήματα Ηλείας και Αχαΐας.

Από το πρωί της Τετάρτης αρκετή συννεφιά θα έχουν η Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου η συννεφιά θα μείνει στη χώρα μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενώ συνεχίζεται η παρέλαση βαρομετρικών χαμηλών.

Η περιοχή του Αιγαίου κατά τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες θα έχει αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα κατά περιόδους αυξημένη συννεφιά, που όμως δεν θα συνοδεύεται παντού με φαινόμενα.

Κεντρική και ανατολική Μακεδονία, αλλά και Θεσσαλία να αναμένουν φαινόμενα, ενώ στα ηπειρωτικά θα επικρατήσει συννεφιά με μικρή πιθανότητα ψιχάλας λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του μεσημεριού.

Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός καθίσταται ακόμα πιο άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, δίνοντας περισσότερα φαινόμενα με τη δυτική Ελλάδα να επηρεάζεται με βροχές και ίσως καταιγίδες με έντονο χαρακτήρα, ενώ και τα δυτικά, νότια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου επηρεάζονται από τις καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι και στις πιο βόρειες περιοχές του Ιονίου και της Ηπείρου ενώ στο χορό των βροχοπτώσεων θα μπει και η Θράκη. Στη Μακεδονία επίσης υπάρχει πιθανότητα βροχής.

Στην Αττική ο καιρός από το πρωί θα είναι άστατος με τοπικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για πιο έντονες μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι αρχικά εξασθενημένοι όμως γρήγορα θα ενισχυθούν στα 4-5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο μουντός καιρός θα συνεχιστεί και την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη με το κεντρικό και ανατολικό κομμάτι της Περιφέρειας να δέχεται κάποιες ψιχάλες, ενώ περισσότερες βροχές θα δεχτεί η Χαλκιδική. Μέχρι το βράδυ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν και στην υπόλοιπη κεντρική Μακεδονία ωστόσο θα είναι μικρής διάρκειας και εξασθενημένες. Νοτιάς εντάσεως 3-4 μποφόρ θα πνέει με τη θερμοκρασία μεταξύ 10 και 14 βαθμών Κελσίου.

Πώς θα κυλήσει η υπόλοιπη εβδομάδα

Η συννεφιά θα παραμείνει στη χώρα και την Παρασκευή με φαινόμενα σε Επτάνησα και δυτική Πελοπόννησο ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 17-18 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά πεδινά.

Άστατος θα είναι ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με φαινόμενα αρχικά το Σάββατο στη βορειοδυτική Ελλάδα, που την Κυριακή θα ενταθούν προς τα ανατολικά και θα ενταθούν στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Το Σάββατο η θερμοκρασία στους 19 βαθμούς στα κεντρικά και 22 στα νότια ενώ την Κυριακή στα κεντρικά θα φτάσει τους 20-21 βαθμούς, τους 18 στα δυτικά και τους 20 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου