ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Μαρουσάκης: Προειδοποιεί για ισχυρούς νοτιάδες - Έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός - Μαρουσάκης: Προειδοποιεί για ισχυρούς νοτιάδες - Έρχεται νέα κακοκαιρία
EUROKINISSI

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη η σημερινή μέρα θα κυλήσει με ισχυρή κακοκαιρία ένω νέο κύμα έντονων βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει τη χώρα την επόμενη εβδομάδα 

Τα «δόντια» της δείχνει η κακοκαιρία Gaia στη χώρα μας, με την Αττική να επηρεάζεται τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής με μεγάλα ύψη νερού.

Την δική του πρόγνωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας έδωσε ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως ανέφερε, η σημερινή μέρα θα κυλήσει με ισχυρή κακοκαιρία, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ενώ προς το απόγευμα θα επηρεαστεί και το ανατολικό αιγαίο με τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Στα νότια τμήματα της χώρας, όπου εκδηλωθούν φαινόμενα αυτά θα είναι μικρότερης διάρκειας και γενικότερα πιο ήπια.

Ο γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί για πολύ ισχυρούς νοτιάδες, μεγέθους 7 με 8 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος τοπικά θα φτάσει ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική, ο κ. Μαρουσάκης αναφέρει βροχερό καιρό, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση πρόσκαιρων τοπικών καταιγίδων, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν σε πολύ ισχυρές εντάσεις, με θερμοκρασίες της τάξεως των 18 με 19 βαθμών Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης αρκετά βροχερός, ενώ και εκεί είναι πιθανή η εκδήλωση τοπικών καταιγίδων με πρόσκαιρο χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ισχυρές, πολύ ισχυρές εντάσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη του καιρού ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως και τη Δευτέρα διατηρείται ο άστατος καιρός, ωστόσο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ σύντομα τη χώρα μας θα επηρεάσει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με χαρακτηριστικά και πάλι τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Διαβάστε επίσης:

Kακοκαιρία Gaia: 83 κλήσεις στην Πυροσβεστική μέσα σε ένα 24ωρο

Κακοκαιρία Gaia: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική

Κακοκαιρία Gaia: Σοβαρά προβλήματα στη βόρεια Κέρκυρα