ΚΑΙΡΟΣ

Μερομήνια 2022: Τι καιρό προβλέπουν για τα Χριστούγεννα

Μερομήνια 2022: Τι καιρό προβλέπουν για τα Χριστούγεννα
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Τι δείχνουν τα Μερομήνια  

Ήδη βρισκόμαστε στη μέση του Δεκεμβρίου και μόλις λίγες μέρες μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα με τα Μερομήνια να προμηνύουν άσχημο καιρό τις γιορτινές ημέρες.

Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας ειδικός των Μερομήνιων καθώς αναλύει τον καιρό με βάση αυτά, ανέφερε πως η κακοκαιρία και τα χιόνια θα είναι τα χαρακτηριστικά των Χριστουγέννων.

Ο ίδιος προβλέπει ότι μέχρι τις 20-21 Δεκέμβρη ο καιρός φαίνεται ότι θα είναι σχετικά ήπιος ωστόσο στη συνέχεια θα παρουσιάσει επιδείνωση. Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηγρίβας είχε μιλήσει στον ΑΝΤ1 για έντονη κακοκαιρία η οποία δεν αποκλείεται να φέρει και χιονόπτωση. «Τα σημάδια που έχουμε από τα Μερομήνια είναι ισχυρά για εκείνη την περίοδο. Μιλάμε για χιόνια και σε πεδινές περιοχές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όσον αφορά στην Πρωτοχρονιά αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες βροχές σύμφωνα με τα Μερομήνια, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου. Αργότερα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ πάλι υπάρχει εκτίμηση για χιόνια.

Το ίδιο «μοτίβο» θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο

«Στα περσινά μερομήνια έπεσα μέσα κατά 80%», δήλωσε o κ.Χατζηγρίβας προσθέτοντας ότι για την πρόβλεψη των καιρικών φαινομένων μελέτα σημάδια όπως η συμπεριφορά των εντόμων και των πουλιών, από τις αρχές του καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης:

5+1 δώρα made in Κρήτη που αξίζει να κάνεις τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazar Αγάπης