ΚΑΙΡΟΣ

Σφοδρή κακοκαιρία στη Μακεδονία: Κλειστοί δρόμοι και σχολεία σε Πιερία και Πέλλα

Σφοδρή κακοκαιρία στη Μακεδονία: Κλειστοί δρόμοι και σχολεία σε Πιερία και Πέλλα
pellanews.gr

Καιρός: Ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία - Κλειστοί δρόμοι στην Πιερία και πολλές ζημιές στην Πέλλα (Αριδαία)

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα μας με τις ισχυρές βροχοπτώσεις να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της, ενώ οι μετεωρολόγοι κρούουν το καμπανάκι για τις επόμενες ημέρες. Καταιγίδες και χιονοπτώσεις αναμένονται σε άλλα μέρη της χώρας με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική να βρίσκονται σε ετοιμότητα

Τα προβλήματα της κακοκαιρίας έχουν ξεκινήσει ήδη στην Κεντρική Μακεδονία λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Συγκεκριμένα από τις 20:00 το απόγευμα της Δευτέρας και μέχρι αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα (Ξηρολάκι) και στο 7 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης – Κονταριώτισσας.σύμφωνα με το thestival.gr. Για τον λόγο αυτό η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Η τροχαία της περιοχής συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Κλειστά τα σχολεία στην Αριδαία

Ζημιές προκλήθηκαν σε καταστήματα και υπόγεια στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας, στο γήπεδο του Αλμωπού και σε χωράφια. Μάλιστα χρειάστηκε και η διακοπή της κυκλοφορίας σε αρκετά σημεία του δήμου για να μην διακινδυνέψουν οι πολίτες.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 83 κλήσεις για άντληση των υδάτων και προχώρησε σε σχετικές ενέργειες σε 22 περιπτώσεις, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Χρήστος Μπάτσης συγκάλεσε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στην Αριδαία για να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση των όσων καταστροφών προκλήθηκαν.

Ο δήμος Αριδαίας ξεκινάει σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου καταγραφεί για να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων στους πληγέντες, ενώ για δεύτερη ημέρα όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστά θα είναι και τα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜεΑ.

Πυροσβέστης στην Ηγουμενίτσα σήκωσε στα χέρια οδηγό για να τον σώσει

Η κακοκαιρία έπληξε και την Ηγουμενίτσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας πυροσβέστης βγήκε από το υπηρεσιακό όχημα και σήκωσε στα χέρια έναν εγκλωβισμένο οδηγό για να τον σώσει.