ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Ζάκυνθος: Πιθανό να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Καιρός - Ζάκυνθος: Πιθανό να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Εφιαλτική νύχτα στη Ζάκυνθο λόγω της κακοκαιρίας
imerazante.gr

Όπως τόνισε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης, το νησί πέρασε μια εφιαλτική νύχτα λόγω του καιρού

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τη Ζάκυνθο με πολύ δυνατές βροχοπτώσεις, πλημμύρες, κατολισθήσεις και απεγκλωβισμούς ατόμων.

Μάλιστα, όπως τόνισε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης, το νησί πέρασε μια εφιαλτική νύχτα και είναι πιθανό το ενδεχόμενο να τεθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Ζήσαμε μία πολύ δύσκολη νύχτα λόγω της κακοκαιρίας», επαναλαμβάνει ο δήμαρχος του νησιού, τονίζοντας ότι η κακοκαιρία που χτύπησε τη Ζάκυνθο το βράδυ της Τετάρτης ήταν σφοδρότατη.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Αρετάκης, μετά την κακοκαιρία «Ιανός» που έπληξε το νησί, δεν περίμεναν ότι θα υπήρχαν τέτοιες ζημιές. «Τώρα είχαμε τεράστιο όγκο νερού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πραγματικά περάσαμε την πιο εφιαλτική νύχτα».

Ζάκυνθος: Τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι από το βράδυ της Τετάρτης 25/01. Πενήντα Ρομά σε καταυλισμό κοντά στο αεροδρόμιο κινδύνευσαν και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν με μπουλντόζες και να μεταφερθούν σε οικοτροφείο. Σε δύο περιπτώσεις έγιναν απεγκλωβισμοί κατοίκων από τα σπίτια τους καθώς πλημμύρισαν.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη Λιθακιά και το Βασιλικό με αποτέλεσμα να αποκλειστούν οι περιοχές.

Εκτός αυτών η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει στον Λαγανά, όταν πέντε νέοι θέλησαν να βγουν βόλτα με τους δρόμους να είναι κυριολεκτικά ποτάμι.