ΚΑΙΡΟΣ

Πάσχα: Με τι καιρό θα σουβλίσουμε το αρνί

Πάσχα: Με τι καιρό θα σουβλίσουμε το αρνί
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Μέχρι τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένονται δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας.

Ανοιξιάτικος και καλός αναμένεται να είναι ο καιρός μέσα στον Απρίλιο, ωστόσο ανά διαστήματα θα εκδηλώνονται κύματα κακοκαιρίας.

Η κακοκαιρία Ιλίνα που ξεκίνησε την Κυριακή (2/4) τελειώνει σήμερα το βράδυ, όμως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν κάποιες βροχερές ημέρες. Μέχρι τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένονται δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, ωστόσο, από την Μεγάλη Πέμπτη προβλέπεται να είναι καλός ο καιρός.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Παναγιώτη Γιαννόπουλου, η Μεγάλη Εβδομάδα δεν θα είναι τόσο ανοιξιάτικη. Η θερμοκρασία θα είναι κάτω από 20 βαθμούς.

Αντίστοιχα, και ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, εκτιμά ότι ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες. Το Σαββατοκύριακο του Πάσχα φαίνεται ότι ο ήλιος θα βγει, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν σύννεφα.

Για άστατες καιρικές συνθήκες κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ωστόσο σημειώνει ότι από Μεγάλη Πέμπτη θα βελτιωθεί ο καιρός. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα οι καιρικές συνθήκες θα είναι σχετικά καλές.

Σαρώνει τη βόρεια Ελλάδα η κακοκαιρία Ilina - Βροχές και στην Αττική

Προβλήματα προκαλεί στο πέρασμά της η κακοκαιρία «ILINA», με τα καιρικά φαινόμενα να αναμένονται έντονα σήμερα Τρίτη, ακόμα και στην Αττική, στην οποία σημειώθηκαν και χθες βροχοπτώσεις.

Χθες Δευτέρα, η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της αρχικά σε Μεσσηνία και Λακωνία, δημιουργώντας τα σπάνια νέφη «Mammatus».

Η κακοκαιρία επηρέασε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη, το ύψος της βροχής αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 60 χιλιοστά μέσα σε 36 ώρες και οι ριπές των θυελλωδών ανέμων στις 15.30 της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άγγιξαν τα οκτώ μποφόρ, όπως αναφέρει το GRTimes.

Σε «καταρράκτες» μετατράπηκαν δρόμοι στη Θεσσαλονίκη -Εγκλωβίστηκε οδηγός
Αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας, καθιστώντας δύσκολη και επικίνδυνη τη διέλευση των οχημάτων.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Για σήμερα Τρίτη (04-04-2023) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά διαστήματα:

α) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

β) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και

γ) τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο.

Τοπικά θυελλώδεις νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (04-04-2023) στην περιοχή του Καστελλόριζου.