ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχεται ασυνήθιστη κακοκαιρία για την εποχή με καταιγίδες το επόμενο τριήμερο

Weather, rain.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα (14/06) και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Μία κακοκαιρία –ασυνήθιστη για αυτή την εποχή που συναντάμε συνήθως τους φθινοπωρινούς μήνες, κυρίως προς Οκτώβριο και Νοέμβριο– έρχεται προς τη χώρα μας, από τη μεριά της Ιταλίας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Πρόκειται για μία κακοκαιρία, η οποία δε θα φέρει απλώς διαστήματα αστάθειας με βροχές και καταιγίδες, αλλά θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα και θα βρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, εξαιτίας του βαρομετρικού χαμηλού το Σαββατοκύριακο, δε… θα έχουμε καλό καιρό σχεδόν πουθενά. Ενώ, θα υπάρξουν περιοχές, όπου θα βρέχει από το πρωί.

Αστειευόμενος προς τους δημοσιογράφους, ο μετεωρολόγος ανέφερε ότι το καλοκαίρι θα έρθει από… Αύγουστο. Στη συνέχεια, όμως, τόνισε θα «μυρίσει» καλοκαίρι από την επόμενη εβδομάδα με «37άρια». Οι εκλογές, δηλαδή, θα βρουν τον κόσμο στις κάλπες και τις παραλίες.

Τι καιρό θα κάνει σήμερα (Τετάρτη 14/06)

Η σημερινή μέρα (14/06) θα είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις καταιγίδες, τουλάχιστον έως το απόγευμα, με τη θερμοκρασία να «τσιμπά» κι άλλο και τη θερμοκρασία, η οποία αναμένεται να φθάσει ακόμη και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι μπόρες δε θα λείψουν, ωστόσο, θα επηρεάσουν κυρίως τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Βροχές θα εκδηλωθούν σήμερα (14/06) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, αλλά κυρίως στα βουνά. Θα επηρεασθούν και τα ορεινά της Κρήτης. Στα νησιά του Αιγαίου θα επικρατεί ηλιοφάνεια, με ένα μέτριο προς ισχυρό βοριαδάκι.

Η Αττική θα επηρεασθεί προς το απόγευμα από τις βροχές, με κάποιες μπόρες να σημειώνονται στα βόρεια, προς Κιθαιρώνα και Πάρνηθα.

Από αύριο (Πέμπτη 15/06), ωστόσο, ο καιρός αλλάζει ξανά από τα δυτικά και βόρεια της χώρας, με την οργανωμένη κακοκαιρία να αρχίζει από μεθαύριο (Παρασκευή 16/06) και να διαρκεί έως την Κυριακή. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (17/06 – 18/06), αναμένεται να υπάρξουν βροχές όχι μόνο στον ηπειρωτικό κορμό, αλλά και σε θαλάσσιες εκτάσεις.

Η νέα εβδομάδα θα αρχίσει και εκείνη με αστάθεια, όμως, προς την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός αλλάζει και έρχεται το πρώτο «κύμα» ζέστης, στην πορεία της οποίας θα καταγραφούν ακόμη και «37άρια». Έκτοτε, το σκηνικό του καιρού θα είναι καλοκαιρινό.

Σχετικές ειδήσεις