ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 στην Εύβοια

kakokairia
eurokinissi

Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τις πρώινες ώρες της Κυριακής στην Εύβοια - Συστάσεις τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις

Δύσκολες αναμένονται οι επόμενες ώρες σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς συνεχίζεται η κακοκαιρία που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, κυρίως στη Βόρεια Ελλαδα.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για μεγάλες ποσότητες νερού, ενώ νωρίτερα το Σάββατο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, έκρουσε καμπανάκι για Αττική, Εύβοια, Σποράδες, Θεσσαλία, Χαλκιδική, Πελοπόννησο και Κυκλάδες.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, το 112 ήχησε για τους κατοίκους της Εύβοιας, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, συνιστώντας στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Μάλιστα στην ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος του OPEN έκανε ειδική αναφορά στην περιοχή σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Μεγάλη προσοχή μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο στην Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Χαλκιδική, προς τα βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, αλλά και τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες.

Τα προγνωστικά θέλουν μεγάλο όγκο νερού, συνοδεία ισχυρών ηλεκτρικών εκκενώσεων. Αξίζει να θυμηθούμε τον Αύγουστο του 2020 όπου η Εύβοια χτυπήθηκε από έναν ισχυρό και με διάρκεια πυρήνα καταιγίδων που στο πέρασμά του άφησε ακόμη και νεκρούς. Μεγάλη προσοχή και το Καλοκαίρι είναι μπροστά μας να απολαύσουμε θάλασσες, ακτές και γενικά τις ομορφιές του τόπου μας!

Όμορφο Σαββατόβραδο σε όλες και όλους»