ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Πότε θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία – Προειδοποίηση για τον καύσωνα

Σάκης Αρναούτογλου: Πότε θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία – Προειδοποίηση για τον καύσωνα
ΕΡΤ3.

Η αυριανή ημέρα (11/07) θα αρχίσει και θα συνεχίσει με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου.

Η Τετάρτη (11/07) θα αρχίσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου. Λίγα σύννεφα θα έχουμε στους ορεινούς όγκους στα ηπειρωτικά, τα οποία στα βορειοανατολικά δεν αποκλείεται να δώσουν κάποια παροδική μπόρα.

Το μεσημέρι αναμένεται να εμφανισθούν τα πρώτα «40άρια» σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα. Η Αττική θα έχει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 24℃ με 38℃.

Στην Κεντρική Μακεδονία, θα επικρατήσει λιακάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι –με τη μορφή θαλάσσιας αύρας– θα πνέουν στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 24℃ με 38℃.

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσουν και οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, ενώ, από την Παρασκευή (14/07) οι άνεμοι αλλάζουν σε περισσότερο βορειοδυτικούς, αυξάνοντας την πιθανότητα για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Την Παρασκευή, η θερμοκρασία θα κορυφωθεί φθάνοντας και τους 43 ℃. Πολύ μικρή πτώση θα σημειώσει το Σαββατοκύριακο, παραμένοντας, ωστόσο, αρκετά υψηλή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Σχετικές ειδήσεις