ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: «Την Τετάρτη θα σπάσει το φράγμα των 40 βαθμών»

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: «Την Τετάρτη θα σπάσει το φράγμα των 40 βαθμών»
GLOMEX

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου για τον καύσωνα των επόμενων ημερών και τον καιρό της Τρίτης 11 Ιουλίου

Ενόψει του καύσωνα που αναμένεται στην Ελλάδα από την Τετάρτη 12 Ιουλίου και θα κρατήσει για πολλές ημέρες, ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι θα σπάσει το φράγμα των 40 βαθμών στους κάμπους ενώ από τις 22 Ιουλίου και αργότερα δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Σχετικά με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο στην ΕΡΤ αύριο Τρίτη 11 Ιουλίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες αραιές συννεφιές στα ορεινά κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές εξασθενημένοι, με τη μορφή θαλάσσιας αύρας στα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στις περισσότερες πεδινές ηπειρωτικές περιοχές θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Η Αττική θα έχει λιακάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 22 με 36 βαθμούς Κελσίου.



Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει επίσης ηλιοφάνεια. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί ο άνεμος θα πνέει βόρειος στα 3 με 4 μποφόρ κρατώντας την υγρασία χαμηλά, από το μεσημέρι όμως και μετά θα γυρίσει σε θαλάσσια αύρα με μικρότερη ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 23 με 36 βαθμούς Κελσίου.



Από την Παρασκευή και αργότερα θα επικρατήσει ένα ελαφρύ βόρειο ξηρό ρεύμα το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα αυξήσει τον κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: