ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πώς θα είναι ο Δεκαπενταύγουστος - Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Καιρός: Πώς θα είναι ο Δεκαπενταύγουστος - Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία
Eurokinissi

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου 

Με άστατο καιρό ξεκινά η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου ενώ από την Τρίτη 15 Αυγούστου ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Δευτέρα 14 Αυγούστου

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως στην κεντρική Στερεά, στη νότια Πελοπόννησο, τις Σποράδες, την Εύβοια καθώς και στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στην Εύβοια μεμονωμένες καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες στην Θεσσαλία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 15 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται ο καιρός στη χώρα τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες, οπότε στη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οπότε στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου και στη δυτική Μακεδονία υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τοπικά τους 34 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 16 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα δυτικά και βόρεια.