ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός: Έρχεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας- Πότε ξεκινά το χειμωνιάτικο κρύο

nefoseis

O καιρός:  Τοπικές βροχές στα δυτικά, νότια και ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 4-5 μποφόρ.

Τις επόμενες ημέρα φαίνεται πως θα μπούμε κανονικά στον χειμώνα αφού η τάση του καιρού μέχρι τα μέσα του μήνα στην Αθήνα δείχνει «τσουχτερό κρύο» προ των πυλών.

Όπως τονίζει σε σχετική του ανάρτηση ο Διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, μετά το ΣΚ ξεκινά η πτώση της θερμοκρασίας, με σημείο καμπής για τιμές κάτω από τα κανονικά μετά τις 10 του μηνός.

Μάλιστα, ξεκινάνε και κάποιες βροχές από την επόμενη εβδομάδα, όχι όμως ιδιαίτερα σημαντικές.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα Τετάρτη

Τοπικές βροχές στα δυτικά, νότια και ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 4-5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τοπικά στην Κρήτη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Παγετός αναμένεται να εκδηλωθεί τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα κυρίως της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 14, στην Ήπειρο από 0 έως 12, στη Θεσσαλία από 0 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16-17, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά δυτικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα νότια πελάγη έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.