ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες με θυελλώδεις ανέμους

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες με θυελλώδεις ανέμους

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο - Ποιες περιοχές θα επηρεάσουν τα καιρικά φαινόμενα

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το απόγευμα του Σαββάτου (06-01-2024) έως το βράδυ της Κυριακής (07-01-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 06-01-2024 (Θεοφάνεια)

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

β) Νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν από το μεσημέρι στο Ιόνιο και το απόγευμα στο Αιγαίο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

Την Κυριακή (07-01-2024)

α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο) και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Από νωρίς το πρωί, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ύφεση από το απόγευμα.

β) Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί κατά τόπους 9 μποφόρ.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Ο καιρός τα Θεοφάνεια

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Από αργά το απόγευμα μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους έντονες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά.

Η ορατότητα το πρωί κατά τόπους θα είναι περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία έως 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 16 με 18 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς έως 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Θεοφάνεια με κακοκαιρία - Από τον κόλπο του Λέοντα το νέο κύμα

Καιρός: Συννεφιά με ζέστη σήμερα Παρασκευή - Πού θα βρέξει

Καιρός - Καλλιάνος: Από τον «κόλπο του Λέοντα» έρχεται η κακοκαιρία του Σαββάτου