ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Συνεχίζεται το «κύμα» κακοκαιρίας – Απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια

Καιρός: Συνεχίζεται το «κύμα» κακοκαιρίας – Απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια
EUROKINISSI.

Σε ποιες περιοχές θα ενταθεί η κακοκαιρία, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που επικαιροποιήθηκε νωρίτερα (21/01) από την ΕΜΥ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «κύμα» κακοκαιρίας στην ελληνική επικράτεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τη ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, τις ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους, η ένταση των οποίων φθάνει έως τα 9 μποφόρ.

Στα λευκά έχουν «ντυθεί» πολλές περιοχές στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά, ακόμα και πεδινές, όπου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού αλλά και του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ, σε πολλά σημεία έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

Τις επόμενες ώρες, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τη Θράκη και πιθανώς στις Σποράδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στη βόρεια Ελλάδα ακόμα και στα πεδινά, στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα στα ορεινά και ημιορεινά και στην Πελοποννήσο, την Εύβοια και την Κρήτη στα ορεινά. Σταδιακά θα σταματήσουν στη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται στα δυτικά από το μεσημέρι.

Απαγορευτικό απόπλου

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, λόγω ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο που φθάνουν κατα τόπους τα 9 μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Στον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτερύγων.

Κλειστές είναι, επίσης, οι συνδέσεις Αγ. Μαρίνα – Στύρα, Βόλος – Σποράδες, Καβάλα – Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας μέσω WINDY:

Σχετικές ειδήσεις