ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και αρκετή ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και αρκετή ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες
EUROKINISSI

Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Σταδιακή άνοδο του υδράργυρού από την Κυριακή και για αρκετές ημέρες στη χώρα προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αύριο Σάββατο ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σχεδόν παντού, μόνο κάποιες συννεφιές τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, στην Εύβοια και στη βόρεια Κρήτη, που θα δώσουν τοπικές μπόρες, ενώ από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με κάποιες τοπικές παροδικές συννεφιές στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, που δεν αναμένεται να δώσουν φαινόμενα, ενώ θα έχουμε μικρή εξασθένηση των ανέμων.

Πιο αναλυτικά, οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί στα 4 με 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο βόρειοι στα 5 με 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα γυρίσουν σε βόρειους στο Ιόνιο και δυτικούς στην υπόλοιπη χώρα και θα εξασθενήσουν ελαφρώς.

Η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά δεν θα περάσουν τους 2 με 3 βαθμούς. Μέσα στην ημέρα θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική το Σάββατο αναμένεται ηλιοφάνεια με κάποιες συννεφιές το πρωί στα βόρεια, οι οποίες ίσως δώσουν ασθενείς βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 3 με 4 -τοπικά έως και 5- μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 5 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται ηλιοφάνεια και κάποιες τοπικές βροχές στα πόδια της Χαλκιδικής το πρωί.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 4 με 19 βαθμούς Κελσίου.