ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Από χειμώνα... καλοκαίρι - Έφτασε τους 26 βαθμούς το θερμόμετρο

Καιρός: Από χειμώνα... καλοκαίρι - Έφτασε τους 26 βαθμούς το θερμόμετρο

Πλησίασε τους 26 °C η θερμοκρασία την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που σε αρκετές περιοχές της χώρας ξεπέρασαν τους 23 °C σημειώθηκαν την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου. Μάλιστα η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Σπάρτη με 25,8 °C.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της ημέρας παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

Αύριο Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στη Δυτική Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών σε Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά σύμφωνα με το meteo, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις. Πυκνότερες θα είναι οι νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης βροχών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 18, στην Ήπειρο από 2 έως 18, στη Θεσσαλία από 2 έως 19-20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 19-21 βαθμούς, στα Επτάνησα από 6 έως 17, στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 17-19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 21-22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο νότιοι έως νοτιοδυτικοί με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πελάγη 5 μποφόρ. Δυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-6 μποφόρ θα επικρατήσουν στον Κορινθιακό.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19-20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς.