ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Με μπόρες και καταιγίδες μπαίνει η νέα εβδομάδα - Αλλάζει το σκηνικό στη χώρα

Καιρός - Αρναούτογλου: Με μπόρες και καταιγίδες μπαίνει η νέα εβδομάδα - Αλλάζει το σκηνικό στη χώρα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το βράδυ της Κυριακής με έντονα φαινόμενα σε ολόκληρη τη χώρα

Χαρακτηριστικά του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου είναι η συννεφιά σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου. Αρκετά σύννεφα θα περάσουν από τα δυτικά στα βόρεια και όσο περνάει η ώρα θα πυκνώνουν. Από το βράδυ αναμένουμε και μπόρες στα δυτικά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα κεντρικά, στα βόρεια έως 18 και στα νότια τους 20 ενώ στα ανατολικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 18 βαθμούς και στα δυτικά τους 19.

Αύριο στην Αττική αναμένονται συννεφιές αλλά μέσα στην ημέρα θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε αραιές συννεφιές το πρωί και το μεσημέρι αρκετό ήλιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει σε όλη τη χώρα από την Κυριακή 11/2 όπου ο καιρός θα γίνει άστατος με βροχές και καταιγίδες και νοτιάδες έως 8 μποφόρ στα βορειοδυτικά. Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχίσουν στα δυτικά της Πελοποννήσου, ενώ τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν και στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα εντείνονται από Δευτέρα με μπόρες και καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλονίκη αλλά και την Αττική.

Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα αλλά και από την Θράκη μέχρι και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα έχουμε στα βουνά, ενώ την Τρίτη θα έχουμε τοπικές μπόρες στα δυτικά της χώρας.