ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Άνοιξη σήμερα και αύριο και... χειμώνας από Κυριακή - Η πρόβλεψη Τυράσκη

Καιρός: Άνοιξη σήμερα και αύριο και... χειμώνας από Κυριακή - Η πρόβλεψη Τυράσκη

Καιρός: Συνεχίζονται τα τετρτίπια με τις υψηλές θερμοκρασίες να δίνουν τη θέση τους στις βροχές και τις καταιγίδες

Την Άνοιξη θα απολαύσουμε σήμερα, Παρασκευή, και αύριο, Σάββατο, ωστόσο ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από την Κυριακή, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη

Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν, η υγρασία θα είναι αυξημένη, οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης και η θερμοκρασία, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει σε αρκετές περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς. Την Κυριακή και τη Δευτέρα ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού, με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο την Τρίτη ο καιρός θα βελτιωθεί.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα και πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει τους 16 με 18 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο προβλέπονται τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα, στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια και βαθμιαία αραιή συννεφιά. Οι νοτιάδες θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 6 και στο Ιόνιο τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμη και θα φτάσει σε αρκετές περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη είναι αρκετά πιθανό να ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου.