ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Μαρουσάκης: Νέα κακοκαιρία εξπρές

Καιρός - Μαρουσάκης: Νέα κακοκαιρία εξπρές

Όπως λέει στην πρόγνωση για τον καιρό ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, από την Τρίτη θα υπάρξει βελτίωση με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου

Νέα κακοκαιρία εξπρές είναι προ των πυλών. Το νέο κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα έρθει την Κυριακή και τη Δευτέρα με τις καταιγίδες να επηρεάζουν πρώτα τα δυτικά και μετά το σύνολο της χώρας.

Μάλιστα, όπως λέει στην πρόγνωση για τον καιρό ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, από την Τρίτη θα υπάρξει βελτίωση με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, στην Ιταλία οργανώνεται ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο αναμένεται να κινηθεί πιο ανατολικά και κυρίως από το Σάββατο (24/2) το απόγευμα θα απασχολήσει τη χώρα, με πιο δύσκολες ημέρες την Κυριακή και τη Δευτέρα. Την Κυριακή αναμένεται να σημειωθούν αρκετές βροχές και καταιγίδες, πρώτα στα δυτικά και στη συνέχεια προς τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με την κακοκαιρία να επιμένει προς τα ανατολικά, δυτικά και νότια και τη Δευτέρα.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται αυτό το κύμα κακοκαιρίας να αφήσει μεγάλους όγκους νερού και χαλαζοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας: «Δείχνουμε μια προσοχή μέσα στην Κυριακή και τη Δευτέρα, δεν αποκλείεται το κύμα κακοκαιρίας να αφήσει μεγάλους όγκους νερού, χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς και δυνατούς νοτιάδες, μπορεί να έχουμε προβλήματα σε δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση του καιρού από την Τρίτη».

Από την Τρίτη και μετά αναμένεται βελτίωση του καιρού με καλές θερμοκρασίες, κοντά στους 16-18 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές εξαιτίας και των νοτιάδων που μεταφέρουν πιο θερμές αέριες μάζες.