ΚΑΙΡΟΣ

Γιάννης Καλλιάνος: Βροχές, καταιγίδες και σκόνη - Ποιες περιοχές θα «πνίξει» η κακοκαιρία

Γιάννης Καλλιάνος: Βροχές, καταιγίδες και σκόνη - Ποιες περιοχές θα «πνίξει» η κακοκαιρία

Γιάννης Καλλιάνος: Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού με τον γνωστό μετεωρολόγο να τονίζει πως «ο χειμώνας έρχεται λίγο πιο αργά»

Δύσκολες ώρες μας περιμένουν τα επόμενα 24ώρα με την καταιγίδα Εμίλ να σαρώνει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, η γραμμή λαίλαπας του Εμίλ θα φέρει πολύ νερό και μάλιστα σε επικίνδυνο όγκο, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο το μεσημέρι της Παρασκευής (01/03).

Οι δείκτες αστάθειας θα είναι αρκετά ανεβασμένοι, ωστόσο σε τοπικά επίπεδα υπάρχει ο κίνδυνος πλημμυρικών επεισοδίων.

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 και 8 μποφόρ ενώ σύμφωνα με τον κύριο Καλλιάνο, μπαίνουμε σε ένα διάστημα συνεχών βροχοσυστημάτων επισημαίνοντας πως «έρχεται ο χειμώνας λίγο πιο αργά»

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Σήμερα, Πέμπτη 29/02

Από τις βραδινές ώρες θα επηρεαστούν με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Αύριο, Παρασκευή 01/03

α. Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

β. Από το μεσημέρι θα επηρεαστεί η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και η νότια Πελοπόννησος, ενώ το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και οι Κυκλάδες.

γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες , ενώ βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο 02/03

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχισθούν έως και το πρωί στη κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση. Η επικαιροποίηση του Εκτάκτου θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο και θα αποτελεί συνέχεια του παρόντος Εκτάκτου Δελτίου.

Νέα διαταραχή θα μας επηρεάσει από το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας και κυρίως την Τρίτη.