ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρες βροχές και άνοδο της θερμοκρασίας

ilios

O καιρός:Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Σημαντική ενίσχυση των νοτιοανατολικών ανέμων στο Ιόνιο. Άνοδος της θερμοκρασίας.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις. Πυκνότερες θα είναι οι νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στην Πελοπόννησο. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τοπικού χαρακτήρα στη Βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 17, στην Ήπειρο από 4 έως 19, στη Θεσσαλία από 4 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17-19 βαθμούς, στα Επτάνησα από 8 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι προοδευτικά από τις μεσημεριανές ώρες και από τα βόρεια σε νοτιοανατολικούς με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις που στα νότια τμήματα θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και βόρεια τμήματα τα 7 και ενδεχομένως τοπικά τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17-18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.