ΚΑΙΡΟΣ

Meteo: Στην Πάτρα τα σημαντικότερα ύψη βροχής - Άστατος ο καιρός και την Τετάρτη

Meteo: Στην Πάτρα τα σημαντικότερα ύψη βροχής - Άστατος ο καιρός και την Τετάρτη

Τα σημαντικότερα ύψη βροχής έπεσαν στην Πάτρα - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 19 Μαρτίου

Βροχές ή καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της Τρίτης 19/03 σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr τα οκτώ μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής έως τις 19:30 το απόγευμα παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

Ο καιρός την Τετάρτη 20 Μαρτίου

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 αναμένονται βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Χαλκιδική, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια όπου επίσης μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15-16, στην Ήπειρο από 3 έως 18, στη Θεσσαλία από 3 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 15-17 βαθμούς, στα Επτάνησα από 8 έως 17, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα στα βόρεια πελάγη σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Τις πρωινές ώρες ωστόσο ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και προοδευτική εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14-15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα παροδικών βροχών στην αρχή του εικοσιτετραώρου, στη συνέχεια αναμένονται λίγες νεφώσεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς.