Καιρός: Προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης - Πότε φτάνει η Ψυχρή Λίμνη

Με καλό καιρό αναμένεται η σημερινή ημέρα ενώ από το Σαββατοκύριακο καταφθάνει στη χώρα το φαινόμενο της Ψυχρής Λίμνης
Καιρός: Προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης - Πότε φτάνει η Ψυχρή Λίμνη
1'

Με αστάθεια θα κινηθεί η σημερινή ημέρα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν μπόρες ιδιαίτερα προς την περιοχή της Μακεδονίας και προς την Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αναλυτικά σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν συννεφιές και θα υπάρχει αστάθεια κυρίως στην Ήπειρο, τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 29 βαθμούς.

Στην Αττική θα σημειωθεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς. Από την άλλη στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέτριας έντασης από 3 έως 4 μποφόρ.

Πότε φτάνει η Ψυχρή Λίμνη;

Από το Σαββατοκύριακο καταφθάνει η επίδραση της ψυχρής λίμνης μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο θα φτάσουν πιο ψυχρές αέριες μάζες στη μέση ατμόσφαιρα που θα φέρουν αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες από το μεσημέρι προς το απόγευμα κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό.

Και την Κυριακή θα συνεχιστεί η συγκεκριμένη αστάθεια στην ίδια περιοχή και το Ιόνιο με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να εφιστά προσοχή καθώς θα σημειωθούν κεραυνοί, χαλαζοπτώσεις και μπορεί να πέσει μεγάλους όγκος νερού.

Η νέα εβδομάδα θα κυλήσει με το ίδιο καιρικό σκηνικό με τον υδράργυρο να κυμαίνεται σε φυσιολογικές τιμές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή