Καιρός - Τσατραφύλλιας: Αυτές είναι οι «υποψήφιες» περιοχές για 40άρια

Ποιες περιοχές θα «καούν» από τη ζέστη - Πού θα δείξει 30 με 40 βαθμούς

Παραλία Γλυφάδας
Οι λουόμενοι στη σκιά των ομπρελών κατά τη διάρκεια μιας ζεστής μέρας στην παραλία της Γλυφάδας
Αρχείου Associated Press
1'

Σε κλοιό υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να βρεθεί η Ελλάδα από αύριο με τις προγνώσεις να μην είναι καθόλου ...αισιόδοξες για την πορεία του φετινού καλοκαιριού.

Από αύριο Σάββατο επιστρέφουν ζέστη και αφρικανική σκόνη με τον υδράργυρο να «χτυπάει« 40άρια σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, η αφρικανική σκόνη θα μας συνοδεύσει έως την Πέμπτη με την κορύφωση του φαινομένου να είναι την Τρίτη, ενώ η ζέστη θα έχει διάρκεια ενός τετραημέρου.

Ωστόσο όπως σημειώνει έξι περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει πριν καλά καλά μπει ο Ιούνιο στους 39 και 40 βαθμούς κελσίου.

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια: «Υποψήφιες περιοχές για 40άρι»

Από το Σάββατο η χώρα θα επηρεαστεί από αφρικανική ζέστη η οποία θα κορυφωθεί την Τρίτη 4/6 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 6/6.Οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία,η Βοιωτία,η Αττική, η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόνησος,η Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

Οι περιοχές που φλερτάρουν την Τρίτη με τους 39 βαθμούς (ίσως και 40) είναι: Λάρισα,Τρίκαλα,Καρδίτσα,Φθιώτιδα, Βοιωτία,Δωδεκάνησα.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει: Σάββατο: 31, Κυριακή: 33, Δευτέρα: 36, Τρίτη:37-38

Καλά μπάνια!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή