Καιρός: Ομαλό πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων πάνω από την Ελλάδα - Τι θα προκαλέσει

Καλοκαίρι σε όλη τη χώρα τις επόμενες ώρες
3'

Σε περίοδο έντονης ζέστης μπαίνει η χώρα τις επόμενες ώρες με τον μετεωρολόγο, Δημήτρη Ζιακόπουλο να κάνει λόγο για αύξηση της θερμοκρασίας που θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς.

Όπως αναφέρει στο προσωπικό του ιστολόγιο, η περιοχή μας καλύπτεται από ομαλό πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων, με αποτέλεσμα το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) οι άνεμοι μόνο στα Δωδεκάνησα να φθάνουν τα 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά Μακεδονίας, Ηπείρου και Δ. Θεσσαλίας και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 34 βαθμούς.

Την Πέμπτη (5/6), αρχικά προβλέπεται ηλιοφάνεια, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Δ. Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φθάσει τους 36 βαθμούς.

Την Παρασκευή (6/6), τοπικές καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα στη Μακεδονία (κυρίως στις ανατολικές περιοχές της) και τα ορεινά Ηπείρου, Θεσσαλίας, Θράκης και κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 37 βαθμούς.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (7-9/6), η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο) και στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν από 36 ως 38 βαθμούς.

Tο ραντάρ με τον καιρό ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 04-06-2025

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα νωρίς το πρωί στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στο Αιγαίο κατά τόπους 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και κατά τόπους τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 05-06-2025

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Ενδεικτικά θα φτάσει στην Αθήνα τους 35 και στη Θεσσαλονίκη τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-06-2025

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά, ενώ είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα πελάγη κατά τόπους 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 07-06-2025

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 και κατά τόπους 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.