ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει ολόκληρη τη χώρα

Καιρός - Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει ολόκληρη τη χώρα

Καταιγίδες πλήττουν από το πρωί της Πέμπτης 11 Δεκεμβρίου την Αθήνα και ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με τις Αρχές να παραμένουν σε επιφυλακή για τη στάθμη του Έβρου.

Βροχές σημειώθηκαν από το πρωί στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι και το βράδυ, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου.

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική

Η ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει το κέντρο της Αθήνας από το μεσημέρι της Πέμπτης (11/12), είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κεντρικοί δρόμοι, με τα αυτοκίνητα να μετακινούνται με δυσκολία.

Την Παρασκευή 12/12/2014 οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στο Αιγαίο, αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Παράλληλα, στο Αιγαίο θα πνέουν ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια θα σημειώσει πτώση.

Σε επιφυλακή οι Αρχές

Σε αυξημένη ετοιμότητα εξακολουθεί να βρίσκονται οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα οποιοσδήποτε κίνδυνος προκύψει από την αύξηση της στάθμης του νερού στον ποταμό Έβρο.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης (10/11) πολλές περιοχές του Έβρου έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο ενημερώνοντας του πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και κυρίως οι ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών μονάδων που βρίσκονται κοντά στις κοίτες των ποταμών Έβρου και Άρδα.

Αναλυτική πρόγνωση για Παρασκευή 12/12

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις στη Δυτική Μακεδονία και λίγα χιόνια στα Ορεινά, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τα βόρεια.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα ισχυρές

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα ισχυρές, βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά

Σχετικές ειδήσεις