ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Τσουχτερό κρύο στη Βόρειο Ελλάδα- Κλειστά σχολεία στον Έβρο

Κακοκαιρία: Τσουχτερό κρύο στη Βόρειο Ελλάδα- Κλειστά σχολεία στον Έβρο

Ήλιος με … δόντια είναι το σκηνικό του καιρού στη Βόρειο Ελλάδα

Εξαιτίας της χιονόπτωσης σήμερα (Τρίτη 13 Ιανουαρίου) έχουν μείνει κλειστά τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου στον Έβρο. Τα σχολεία της Φλώρινας άνοιξαν μια ώρα αργότερα από την καθορισμένη, δηλαδή στις 9.

Στη Δυτική Μακεδονία επικρατεί παγετός και ο υδράργυρος έχει κάνει «βουτιά».

Στη Φλώρινα και στην Πτολεμαΐδα το θερμόμετρο έδειξε -5 βαθμούς, στα Γρεβενά -6, ενώ στην Καστοριά -1.
Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία,παρότι βγήκε ο ήλιος.
Στη Θεσσαλονίκη, το θερμόμετρο «έπεσε» στους 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 8 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χαμηλές θερμοκρασίες και στη Θράκη

Χειμωνιάτικες είναι οι θερμοκρασίες και στη Θράκη, όπου το πρωί ο υδράργυρος ήταν στο -4 στην Ορεστιάδα και στους -2 στην Ξάνθη.

Σε περιοχές του Έβρου, όπου χιόνισε χθες Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, θα μείνουν κλειστά τα σχολεία, σήμερα Τρίτη , με απόφαση των αρμόδιων δημοτικών αρχών.

Εξάλλου, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Ροδόπης. Αλυσίδες απαιτούνται επίσης για την κίνηση σε ορεινά σημεία της Χαλκιδικής και ειδικότερα στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Χολομώντα), όπως επίσης στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).
Το ίδιο ισχύει για την επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 30ό χλμ. και στο δρόμο που συνδέει την Κερασιά Πέλλας με το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας (9ο έως 25ο χλμ.).

Σχετικές ειδήσεις