ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος θα είναι ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας - Βελτιώνεται από το Μ. Σάββατο

Άστατος θα είναι ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας - Βελτιώνεται από το Μ. Σάββατο

Άστατο καιρό «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι για την εβδομάδα του Πάσχα με βροχές ακόμα και χιόνια αλλά και βελτίωση για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι βροχερός με σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Σταδιακή βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες έως 6 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη θα φτάσουν και τα 7.

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο αλλά από το απόγευμα θα πέσει σταδιακά από τα βόρεια προς τα νότια.

Την Μεγάλη Τρίτη, θα συνεχιστούν οι βροχές στα ανατολικά ενώ στο Αιγαίο θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες και στα βόρεια ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις όμως ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Μεγάλη Τετάρτη θα βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες καθώς προβλέπονται συννεφιές με μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 3-5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ ενώ το θερμόμετρο θ' ανέβει λίγο.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν την Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια καθώς και στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου σε υψόμετρο άνω των 1.300 μέτρων ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 έως 17 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 8 εως 19 βαθμούς Κελσίου.

Από τις μέχρι τώρα εικόνες πάντως, φαίνεται ότι το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και άνοδο της θερμοκρασίας.

Σχετικές ειδήσεις