ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Μ. Δευτέρα με βροχές και χιόνια - Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός: Μ. Δευτέρα με βροχές και χιόνια - Αναλυτική πρόγνωση

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες από τα βορειοδυτικά της χώρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) που εξέδωσε την Κυριακή (5/4/2015) ο καιρός θα τις επόμενες μέρες θα έχει ως εξής:

1) Την Μεγάλη Δευτέρα (6/4) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές, από το απόγευμα σταδιακά θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τη νύχτα πιθανόν στις Κυκλάδες (κυρίως τις ανατολικές). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μέτρα).

2) Τη Μεγάλη Τρίτη (7/4) θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα (κυρίως την κεντρική Μακεδονία), τη Θεσσαλία και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600 μέτρα).

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για τη Μ. Δευτέρα (6/4)

Βροχές και καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία την ανατολική νησιώτικη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το απόγευμα και μετά και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Αιγαίο με ένταση τοπικά 8 μποφόρ. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά της χώρας. Επίσης ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα ανατολικά νησιά και τα νότια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση 5 με 7 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε βορειοδυτικοί με ένταση έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ οι οποίοι γρήγορα θα στραφούν σε βόρειοι με ένταση 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μετρά).

Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 που βαθμιαία και από τα δυτικά θα γίνουν βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και από το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (υψόμετρο περίπου 600-700 μετρά).

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία και από τα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς και προς το βράδυ και στα ημιορεινά της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μετρά).

Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Το απόγευμα από τα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις βραδινές ώρες οι οποίες στις Κυκλάδες πιθανόν να είναι ισχυρές.

Άνεμοι: νότιοι 6 με 8 που από το βράδυ και από τα δυτικά θα γίνουν δυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 19 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 οι οποίοι τη νύχτα στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις