ΕΘΝΙΚΑ

Δράμα: Εορτασμός της Μάχης των Οχυρών «Λίσσε» (Photos)

Δράμα: Εορτασμός της Μάχης των Οχυρών «Λίσσε» (Photos)

Στους εορτασμούς της 74ης επετείου της Μάχης των Οχυρών της 6ης Απριλίου 1941, στο Οχυρό Λίσσε, στο Κάτω Νευροκόπι του νομού Δράμας παραβρέθηκε και εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας.

«Τιμούμε εκείνους που έδωσαν μαθήματα αξιοπρέπειας και αγωνίστηκαν αντιμετωπίζοντας έναν υπέρτερο εχθρό στα 21 Οχυρά, όπως είχαν πράξει και οι συμμαχητές τους στο Μέτωπο της Ηπείρου. Τιμούμε τους 76.000 νεκρούς και τραυματίες του Μεγάλου αυτού Αγώνα, οι οποίοι θυσίασαν τις ζωές τους και έχυσαν το αίμα τους πολεμώντας τον ιταλικό φασισμό και τον γερμανικό ναζισμό» δήλωσε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε:

«Τους τιμούμε κυρίως επειδή μας έδειξαν και μας δείχνουν σήμερα και για πάντα τον δρόμο της αξιοπρέπειας, της αντίστασης και της αυτοθυσίας, αλλά και της λογικής και της τόλμης. Η σημερινή κυβέρνηση με την ίδια αξιοπρέπεια διαπραγματεύεται για να βελτιώσει τις οικονομικές συνθήκες και να ανοίξει τον δρόμο της ανάπτυξης για τον ελληνικό λαό».

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αρχικά κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων. Αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου Βασίλη Γιαννόπουλο, επισκέφθηκε χώρους του Οχυρού, που λειτουργεί ως Μουσείο ενθυμημάτων της Μάχης, υπό τη διαχείριση του Στρατού Ξηράς.

Σχετικές ειδήσεις