ΚΑΙΡΟΣ

Τσουχτερό κρύο σήμερα - Άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες!

Τσουχτερό κρύο σήμερα - Άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες!

Είστε από εκείνους που έχουν συνδυάσει τα Χριστούγεννα με τα χιόνια; Ίσως ήρθε η ώρα να το ξεχάσετε, καθώς τα φετινά Χριστούγεννα, μάλλον θα τα περάσουμε κάτω από τον... ήλιο!

Η ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ «ΚΑΤΑΨΥΞΗ» - ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ωστόσο, σήμερα, Σάββατο (19/12/2015) η χώρα θα βρίσκεται στην «κατάψυξη», αφού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» το τσουχτερό κρύο και οι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές υπό το μηδέν.

Αναλυτικά, για σήμερα, στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τη νύχτα θα αυξηθούν. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -01 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που το βράδυ στη Μακεδονία θα πυκνώσουν. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησία Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που το βράδυ και από τα βόρεια θα αυξηθούν. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λϊγες νεφώσεις, οι οποίες από τη νύχτα στη Θεσσαλία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 00 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις αυξημένες κατά τόπους με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησια ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή (20/12)

Στα δυτικά και νότια τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά όπου είναι πιθανο να σημειωθύν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος με περιορισμένες ορατότητς το πρωί στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την ημέρα αλλά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.

Δευτέρα (21/12)

Ο καιρός γενικά αίθριος. Λϊγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά το πρωί. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή βαθμιαία άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Τρίτη (22/12), Τετάρτη (23/12. Πέμπτη (24/12), Χριστούγεννα (25/12)

Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά το πρωί. Οι άνεμοι από βόρειες διεευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως την Τετάρτη.

.

Σχετικές ειδήσεις