ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται χιονιάς την Πρωτοχρονιά – Θα το στρώσει ακόμα και στην Αθήνα

Έρχεται χιονιάς την Πρωτοχρονιά – Θα το στρώσει ακόμα και στην Αθήνα

Από τις 29 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να χτυπούν την Ελλάδα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό το σφοδρό κρύο και τις πολικές θερμοκρασίες - Για τρεις ημέρες η χώρα μας θα βρεθεί στη δίνη της κακοκαιρίας

Άργησε αλλά τελικά φτάνει, όπως όλα δείχνουν, ο φετινός χειμώνας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προβλέπεται ότι ο καινούριος χρόνος θα μπει όπως ο περσινός, με βαρυχειμωνιά και πολικές θερμοκρασίες.

Οι ειδικοί μάλιστα κάνουν λόγο για μετεωρολογική βόμβα που θα χτυπήσει τη χώρα μας την πρωτοχρονιά, προερχόμενη από την Ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα Βαλκάνια και η Μεσόγειος θα «χτυπηθούν» από ένα κύμα κακοκαιρίας με έντονες βροχές και δριμύ ψύχος αλλά και χιονοπτώσεις που θα αγγίξουν και την Ελλάδα. Την τελευταία φορά που «χτύπησε» την Ελλάδα ανάλογο φαινόμενο είχαν ντυθεί στα λευκά οι περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ είχαν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες.

Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, από τις 29/12 έως και τις 31/12 θα χιονίσει ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην Βόρεια αλλά και στην Κεντρική Ελλάδα.

Όπως εκτιμούν, στις 29 και 30 Δεκεμβρίου θα χιονίσει στη βόρεια Ελλάδα, ενώ την προπαραμονή και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα χιονίσει ως και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.

Δεν αποκλείεται να δούμε χιόνι και μέσα στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Σχετικές ειδήσεις