ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχονται οι Αλκυονίδες μέρες; Δείτε πού θα φθάσει ο υδράργυρος

Καιρός: Έρχονται οι Αλκυονίδες μέρες; Δείτε πού θα φθάσει ο υδράργυρος

Προ των πυλών είναι σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι Αλκυονίδες μέρες.

Ήδη από αύριο, Παρασκευή (29/01/2016) ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά, με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν… Άνοιξη.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για αύριο προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα ανατολικά και τα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη Θράκη τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Από το βράδυ στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -02 (μείον ένα) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις το πρωί και βαθμιαία γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι στα βόρεια νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σάββατο 30-01-2016 προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς παροδικές βροχές τις πρωινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Κατά τόπους παγετός τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Κυριακή 31-01-2016 λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά και νότια. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Κατά τόπους παγετός νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα 01-02-2016 και την Τρίτη 02-02-2016 ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες όποτε η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ή θα σημειωθούν ομίχλες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία την Τρίτη θα στραφούν σε νοτίους 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Τέταρτη 03-02-2016 στα δυτικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά.

Σχετικές ειδήσεις