ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός τρελάθηκε: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία - Δείτε πού θα φτάσει ο υδράργυρος

Ο καιρός τρελάθηκε: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία - Δείτε πού θα φτάσει ο υδράργυρος

Ανοιξιάτικο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη (16/02/2016) στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε υψηλό για την εποχή επίπεδα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά.

Στην Αττική αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 α στο ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς υψηλότερη.

νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις