ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Γίναμε Λονδίνο – Πότε θα δούμε ήλιο; Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Γίναμε Λονδίνο – Πότε θα δούμε ήλιο; Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

Άστατος αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο καιρός, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 28 και στην Κρήτη κατά τόπους 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Την Παρασκευή (13/05) προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια και πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο (14/05) στα ανατολικά και νότια αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις νοτιότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 6 μποφόρ που από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (15/05) αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις νοτιότερες περιοχές με ασθενείς τοπικές βροχές στα νοτιοανατολικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από τα βορειοδυτικά.

Τη Δευτέρα (16/05) λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη (17/05) λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές, όπου και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.