ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός να… ψηθούμε (πάλι): Έρχεται νέος καύσωνας - Πού ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36 βαθμούς

Καιρός να… ψηθούμε (πάλι): Έρχεται νέος καύσωνας - Πού ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36 βαθμούς

«Ποδαρικό» με καύσωνα θα κάνει, όπως φαίνεται, ο Ιούλιος αύριο, Παρασκευή.

«Κόκκινο» αναμένεται να «χτυπήσει» από αύριο, (01/07/2016) ο υδράργυρος. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, με τον υδράργυρο να αγγίζει σε πολλές περιοχές ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, για αύριο, Παρασκευή ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα κεντρικά και βόρεια κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (02-07-2016) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές στα κεντρικά και βόρεια και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (03-07-2016) γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (04-07-2016) και την Τρίτη (05-07-2016) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά και βόρεια κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά την Τρίτη.

Την Τετάρτη (06-07-2016) ο καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις