ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός να ψηθούμε και πάλι – Έρχεται νέος καύσωνας – Πότε ο υδράργυρος θα φτάσει τους 40 βαθμούς

Καιρός να ψηθούμε και πάλι – Έρχεται νέος καύσωνας – Πότε ο υδράργυρος θα φτάσει τους 40 βαθμούς

Καμίνι από σήμερα και πάλι η χώρα – Έρχεται καύσωνας από τις επόμενες ημέρες – Τι καιρό θα κάνει σήμερα – Δείτε την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα, Τρίτη (12/07/2016) με βόρειους άνεμους στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένησης από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Τέταρτη (13-07) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Την Πέμπτη (14-07) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή (15-07) στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά 6 μποφόρ, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδα.