ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Απίστευτο – Δείτε σε ποια περιοχή της Ελλάδας θα χιονίσει σήμερα

Καιρός: Απίστευτο – Δείτε σε ποια περιοχή της Ελλάδας θα χιονίσει σήμερα

Ειδήσεις για κακοκαιρία – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Χιονίζει σε πολλές περιοχές της χώρας – Πού και πότε θα υποχωρήσει το κύμα κακοκαιρίας

Χιονιάς σαρώνει και σήμερα, Τετάρτη (30/11/2016) ολόκληρη τη χώρα. Το σκηνικό του καιρού «ντύνουν» καταιγίδες, χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και πολικές θερμοκρασίες. Χιόνια πέφτουν από χθες, Τρίτη, και στην Πάρνηθα, ενώ η επέλαση του χιονιά θα σαρώσει και την Κρήτη, με τους κατοίκους του νησιού να βλέπουν τις πρώτες νιφάδες.

Δείτε Live εικόνα από τις περιοχές της Αττικής όπου πέφτει χιόνι

Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) στην Αττική σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα γύρω ορεινά και πιθανώς στα βόρεια προάστια (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μετρά). Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 8 βαθμούς, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Στα θαλάσσια και παραθαλάσσια νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις νοτιότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις (ενδεικτικό υψόμετρο 400-600μ). Βαθμιαία και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 3 έως 10 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στη Θεσσαλία νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο ή χιόνι στα παραθαλάσσια. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 300-500μ). Βαθμιαία και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχές και στα νότια καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα

Σχετικές ειδήσεις