ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ιστορικός χιονιάς θα σαρώσει σε λίγες ώρες τη χώρα – Θα το «στρώσει» στην Αθήνα

Καιρός: Ιστορικός χιονιάς θα σαρώσει σε λίγες ώρες τη χώρα – Θα το «στρώσει» στην Αθήνα

Καιρός για νέο χιονιά – Στο έλεος της κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες η χώρα – Χιόνια στις περισσότερες περιοχές – Δείτε πού θα το «στρώσει» σύμφωνα με την ΕΜΥ – Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά- «Ότι πέφτει στην Αττική θα είναι χιόνι» δηλώνει ο Τάσος Αρνιακός

Νέος χιονιάς αναμένεται να σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αύριο, Τετάρτη (28/12) στις ηπειρώτικες ορεινές και ημιορεινές περιοχές και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

«Σπάνια περίπτωση χιονόπτωσης κυρίως για την Αττική», χαρακτηρίζει ο Τάσος Αρνιακός την κακοκαιρία που πλησιάζει.

«Ότι πέφτει στην Αττική θα είναι χιόνι», τονίζει χαρακτηριστικά ο γνωστός μετεωρολόγος, μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από σήμερα, Τρίτη (27/12) χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Πού θα χιονίσει σήμερα

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Από το βράδυ θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Πρόσκαιρη βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Μακεδονία και χιόνια στα ορεινά και το βράδυ τοπικά σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Πρόσκαιρη βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 00 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός αρχικά αίθριος. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα αναπτυχτούν νεφώσεις και το βράδυ στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός αρχικά αίθριος και στην Αττικο- Βοιωτία και την Εύβοια λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές και το βράδυ στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν με παροδικές βροχές στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5, στα ανατολικά 6 και στην ανατολική Κρήτη 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το απόγευμα στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ποιες περιοχές θα σαρώσει από την Τετάρτη ο χιονιάς

Για αύριο, Τετάρτη (28/12/2016) προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ηπειρώτικες ορεινές και ημιορεινές περιοχές και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Πέμπτη (29/12) Στα δυτικά λίγες νεφώσεις. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική. Στα υπόλοιπα χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Ευβοίας, της ανατολικής Στέρεας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Βροχές ή χιονόνερο και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 6 με 8 και στα ανατολικά 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση. Παγετός τοπικά ισχυρός στα ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή (30/12) στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και των Κυκλάδων. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά. Στα βόρεια τοπικά ολικός.

Το Σάββατο (31/12) στα δυτικά και βόρεια αίθριος. Στα υπόλοιπα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και των Κυκλάδων και πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές της Ευβοίας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός τοπικά ισχυρός στα ηπειρωτικά.

Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά

Την Πρωτοχρονιά, Κυριακή (01/01/2017) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές. Αυξημένες νεφώσεις στο νότιο Αιγαίο. Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός στα ηπειρωτικά.




Σχετικές ειδήσεις