Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Μεγάλη προσοχή! Τι είπε για το πολικό ψύχος

Newsroom Newsroom

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Μεγάλη προσοχή! Τι είπε για το πολικό ψύχος

Ειδήσεις/καιρός: Πάνω από νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που χτυπά για 4η μέρα τη χώρα μας.

Η θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα δεν ξεπερνά τους μηδέν βαθμούς ενώ σε ορισμένες περιοχές κατρακύλησε ακόμα και στους -18!

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ κ. Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει ότι ο υδράργυρος κατρακύλησε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτησή του στο Facebook:

«Μια από τις πιο παγωμένες νύχτες των τελευταίων περίπου 45 ετών η περασμένη για την Θεσσαλονίκη!

Δύο και μισή τη νύχτα της 8ης Ιανουαρίου του 2017 παρακολουθώντας τις θερμοκρασίες των ιδιωτικών μετεωρολογικών σταθμών καθώς και αυτού του Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, να κυμαίνονται στην "θερμότερη" από μείον 8 βαθμούς στην Καλαμαριά και έως -11 στο Επταπύργιο και η Θεσσαλονίκη φαίνεται πως διάγει μια από τις πιο παγωμένες νύχτες των τελευταίων 45 περίπου ετών.

Μετά από μια ματιά στα μετεο-κιτάπια μου όλα δείχνουν πως "ξεπεράσαμε" το 1961 όπου σύμφωνα με τις μετρήσεις του Μετεωροσκοπείου Θεσ/νικης στην Πανεπιστημιούπολη, (πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης) στις 20 εκείνου του Γενάρη ο υδράργυρος κατρακύλησε στους μείον 7,1, πλησιάζουμε το 1963 όπου τα θερμόμετρα στις 25 του τότε Γενάρη έδειξαν μείον 10,1 αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε τελικά τους μείον 12,6 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία ρεκόρ παγωνιάς για την πόλη που σημειώθηκε στις 14/1/1968!!!

Η αναμενόμενη από την προηγούμενη κι όλας εβδομάδα (μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ) παγερή ανάσα του ισχυρού Βαρδάρη πάντως κάνει την Αισθητή Θερμοκρασία (συνδυασμός πραγματικής θερμοκρασίας του αέρα και της ταχύτητας του ανέμου) σε ένα εκτεθειμένο σ' αυτόν ανθρώπινο σώμα να αγγίζει αυτή την ώρα και τους -19 βαθμούς Κελσίου κι εύχομαι εκεί έξω να μην υπάρχει κανένας άστεγος που να αισθάνεται ούτε στο ελάχιστο κάτι από αυτή !

Μεγάλη προσοχή και στις ευπαθείς ομάδες φίλοι μου καθώς αυτές οι θερμοκρασίες δεν είναι κάτι συνηθισμένο ακόμα και για τη νύφη του βορρά !

Για ότι νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση γενικότερα μέσα στην Κυριακή κι από εδώ: https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/

Για να μη χάνετε τον....καιρό σας! ;)

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved