ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο - Νέος χιονιάς σαρώνει όλη την Ελλάδα

Καιρός: Έκτακτο δελτίο - Νέος χιονιάς σαρώνει όλη την Ελλάδα

Ειδήσεις για καιρό: Λίγες ημέρες μετά την Αριάδνη, βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία, ο Βίκτωρ, θα επηρεάσει το τετραήμερο από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη (19/01) τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Πού θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας

Μετά τα ακραία φαινόμενα της Αριάδνης έρχεται ο Βίκτωρας - Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι θα «χτυπήσει» την Ελλάδα από το απόψε το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά του, τις ισχυρές καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις..

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο νέος χιονιάς θα έχει βασικό χαρακτηριστικό το ψύχος - το οποίο, όμως, δεν θα είναι τόσο έντονο σαν αυτό που έφερε μαζί της η «Αριάδνη» - καθώς και τις πυκνές χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης.

Το κύμα κακοκαιρίας εκτός από τη χώρα μας θα επηρεάσει με βροχές, καταιγίδες και ισχυρές χιονοπτώσεις και μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δείτε τον παρακάτω χάρτη (οι χιονοπτώσεις με πορτοκαλί χρώμα):

xionia

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (15/1/2017).

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ η κακοκαιρία που προβλέπεται από τη νύχτα της Κυριακής θα «χτυπήσει» αρκετές περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές (κυρίως σε θαλασσιές - παραθαλάσσιες περιοχές), τα χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά και από αύριο, Δευτέρα, και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά:

α. ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους:

  • 1. από τη νύχτα σήμερα Κυριακή έως αύριο Δευτέρα σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της ηπείρου, τη Στέρεα Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
  • 2. από την Τρίτη έως την Πέμπτη κατά τόπους στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού αιγαίου και πιθανώς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χωρά.

β. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

  • 1.από τις βραδινές ώρες της Κυριακής στα ορεινά -ημιορεινά της Πελοποννήσου (κυρίως της ανατολικής και βόρειας), της κεντρικής και ανατολικής στερεάς, της Εύβοιας και από τη νύχτα και σε περιοχές της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα
  • 2.από τη Δευτέρα χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν κατά περιόδους σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας. Την Πέμπτη σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και θα εξασθενήσουν.

γ. η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια από αύριο Δευτέρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού στην ιστοσελίδα του ΕΜΥ (www.emy.gr).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο καιρός τη Δευτέρα (16/1/2017)

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα (16/1), σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, στα νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, και τη νύχτα και στα υπόλοιπα πεδινά. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -03 (μείον 3) έως 05 ηθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά ηπειρωτικά κυρίως της ηπείρου (πάνω από 400 μετρά), της δυτικής στερεάς (πάνω από 600 μετρά) και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου (πάνω από 700 μετρά).

Άνεμοι: νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα παραθαλάσσια) και χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και κατά περιόδους και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νοτιά νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία από -08 (μείον 8) έως 02 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιονιά στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από 4 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, καταιγίδες πιθανόν ισχυρές νωρίς το πρωί και λίγα χιονιά στην Πάρνηθα (πάνω από τα 1000 μετρά).

Άνεμοι: αρχικά ανατολικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με χιονόνερο, χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά, πιθανόν πρόσκαιρα και στην πόλη. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα παραθαλάσσια.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -02 έως 05 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον καιρό

Χιόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα κάνει αισθητή την εμφάνισή του σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του στο Facebook η επιδείνωση του καιρού αναμένεται ξεκινήσει στις το απόγευμα της Κυριακής και από τα μεσάνυχτα ο χιονιάς θα επεκταθεί στη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Από Δευτέρα, η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε Θεσσαλία και Μακεδονία επηρεάζοντας αρκετές περιοχές σε χαμηλά υψόμετρα.

Από την Τρίτη, τέλος, τα χιόνια θα αντικαταστήσουν βροχές και καταιγίδες.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το ποστ που έκανε στη σελίδα του στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος:

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σχετικές ειδήσεις